Burak cukrowy

Cennik dla Klientów Zewnętrznych (netto)
Instrukcja wypełniania zlecenia
1. Szczegóły 12,00 złSacharoza metodą polarymetryczną (metoda akredytowana w buraku cukrowym)
Symbol CLA/PLC/32/2011 wersja 2 z dnia 01.02.2011 r.
Cena 12,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

Metoda pozwala oznaczyć całkowitą zawartośc sacharozy (%) w korzeniu buraka cukrowego

PN-R-74458:1999
Tytuł: Korzenie buraka cukrowego Abstrakt: Metoda polega na pomiarze kąta skręcenia płaszczyzny polaryzacji sacharozy w polarymetrze w mizdze korzeniowej przygotowanej metodą zimnej dygestii z użyciem siarczanu glinu.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.