Mięso i przetwory mięsne

Cennik dla Klientów Zewnętrznych (netto)
Instrukcja wypełniania zlecenia
1. Szczegóły 500,00 złAminokwasy białkowe (badanie wymagające przeprowadzenia hydrolizy kwaśnej oraz hydrolizy z utlenianiem), skład bez tryptofanu
Symbol CLA/PLC/34
Cena 500,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

Analizator aminokwasów AAA 400, INGOS
Abstrakt: Przygotowaną próbę dozuje się na kolumnę analizatora aminokwasów, gdzie następuje rozdział. Poszczególne anality są derywatyzowane w reaktorze w barwne kompleksy aminowo-ninhydrynowe. Identyfikacja prowadzona jest przez detektor fotometryczny.

Badane aminokwasy białkowe:
Kwas asparaginowy, Treonina, Seryna, Kwas glutaminowy, Prolina, Glicyna, Alanina, Walina, Izoleucyna, Leucyna, Tyrozyna, Fenyloalanina, Histydyna, Lizyna, Arginina

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

2. Szczegóły 350,00 złAminokwasy białkowe (badanie wymagające przeprowadzenia hydrolizy kwaśnej), skład bez tryptofanu (metoda akredytowana w mięsie i przetworach mięsnych)
Symbol CLA/PLC/34/2011 wersja 2 z dnia 01.02.2011 r.
Cena 350,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

Akredytowane aminokwasy
Kwas asparaginowy, Treonina, Seryna, Kwas glutaminowy, Prolina, Glicyna, Alanina, Walina, Izoleucyna, Leucyna, Tyrozyna, Fenyloalanina, Histydyna, Lizyna, Arginina

Davies M.G., Thomas A.J., 1973. Journal of the Science of Food and Agriculture 24, 1525-1540
Tytuł: An investigation of hydrolytic techniques for the amino acid analysis of foodstuffs Abstrakt: A survey of hydrolytic methods for the amino acid analysis of foods is presented and the advantages and disadvantages of the methods are discussed. Amino acids were determined after hydrolysis of the proteins with hydrochloric acid, sulphuric acid, perchloric acid, p-toluene sulphonic acid and sodium hydroxide. The results are shown graphically using as examples a pure protein (casein) and a potential food protein of microfungal origin (Fusarium graminearum). The addition of some cation exchange resin to acids catalysed the hydrolysis of some peptide bonds containing aspartic acid, threonine, serine, glutamic acid, valine and isoleucine. Whilst several methods gave close agreement for the analysis of a pure protein, hydrolysis with 6 N-hydrochloric acid gave the largest yield of most amino acids in food proteins. With the exception of extracted soya meal, protection of cystine prior to hydrolysis gave higher values than direct hydrolysis.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

3. Szczegóły 650,00 złAminokwasy białkowe (badanie wymagające przeprowadzenia hydrolizy kwaśnej, hydrolizy zasadowej oraz hydrolizy z utlenianiem), pełny skład z tryptofanem
Symbol CLA/PLC/20 i CLA/PLC/34
Cena 650,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

Analizowane aminokwasy białkowe:
Kwas asparaginowy, Treonina, Seryna, Kwas glutaminowy, Prolina, Glicyna, Alanina, Walina, Izoleucyna, Leucyna, Tyrozyna, Fenyloalanina, Histydyna, Lizyna, Arginina, Kwas cysteinowy, Sulfon metioniny, Tryptofan

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

4. Szczegóły 300,00 złAminokwasy białkowe siarkowe (badanie wymagające przeprowadzenia hydrolizy z utlenianiem)
Symbol CLA/PLC/34
Cena 300,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

Analizator aminokwasów AAA 400, INGOS
Abstrakt: Przygotowaną próbę dozuje się na kolumnę analizatora aminokwasów, gdzie następuje rozdział. Poszczególne anality są derywatyzowane w reaktorze w barwne kompleksy aminowo-ninhydrynowe. Identyfikacja prowadzona jest przez detektor fotometryczny.

Analizowane aminokwasy siarkowe:
Kwas cysteinowy, Sulfon metioniny

Schram E., Moore S., Bigwood E.J., 1954. Biochemical Journal 57, 33-37
Tytuł: Chromatographic determination of cystine as cysteic acid

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

5. Szczegóły 350,00 złAminokwasy fizjologiczne
Symbol CLA/PLC/35
Cena 350,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

Analizator aminokwasów AAA 400, INGOS
Abstrakt: Przygotowaną próbę dozuje się na kolumnę analizatora aminokwasów, gdzie następuje rozdział. Poszczególne anality są derywatyzowane w reaktorze w barwne kompleksy aminowo-ninhydrynowe. Identyfikacja prowadzona jest przez detektor fotometryczny.

Analizowane aminokwasy fizjologiczne:
Fosfoseryna, Tauryna, Fosfoetanoloamina, Mocznik, Kwas asparaginowy, Hydroksyprolina, Treonina, Seryna, Asparagina, Kwas glutaminowy, Glutamina, Kwas adypinowy, Prolina, Glicyna, Alanina, Citrulina, Kwas alfa amino masłowy, Walina, Cystyna, Metionina, Cystationina, Izoleucyna, Leucyna, Tyrozyna, Fenyloalanina, Beta alanina, Kwas beta amino isomasłowy, Kwas gama amino octowy, Etanoloamina, ornityna, Lizyna, Histydyna, 1-metylohistydyna, 3-metylohistydyna, Arginina

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

6. Szczegóły 300,00 złAminy biogenne
Symbol CLA/PLC/36
Cena 300,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

Analizator aminokwasów AAA 400, INGOS
Abstrakt: Przygotowaną próbę dozuje się na kolumnę analizatora aminokwasów, gdzie następuje rozdział. Poszczególne anality są derywatyzowane w reaktorze w barwne kompleksy aminowo-ninhydrynowe. Identyfikacja prowadzona jest przez detektor fotometryczny.

Analizowane aminy:
Histamina, Tyramina, Putrescyna, Kadaweryna, Agmantyna, Spermina

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

7. Szczegóły 59,00 złAzot metodą Kjeldahla (metoda akredytowana w mięsie i przetworach mięsnych)
Symbol CLA/PSO/13/2013 wersja 3 z dnia 19.12.2013 r.
Cena 59,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura
Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

8. Szczegóły 59,00 złBiałko (metoda akredytowana w mięsie i przetworach mięsnych)
Symbol CLA/PSO/13/2013 wersja 3 z dnia 19.12.2013 r.
Cena 59,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura
Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

9. Szczegóły 30,00 złCynk – FAAS (metoda akredytowana w produktach spożywczych)
Symbol PN-EN 14084:2004
Cena 30,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-EN 14084:2004
Tytuł: Artykuły żywnościowe - Oznaczanie pierwiastków śladowych - Oznaczanie zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi i żelaza metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej (AAS) po mineralizacji mikrofalowej Abstrakt: Określono metodę oznaczania zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi i żelaza w artykułach żywnościowych metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej po mineralizacji mikrofalowej, która nie może być stosowana w odniesieniu do olejów, tłuszczów oraz innych produktów o bardzo wysokiej zawartości tłuszczu.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

10. Szczegóły 65,00 złFosfor całkowity w mięsie i przetworach mięsnych
Symbol CLA/PLC/29
Cena 65,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-A-82060:1999
Tytuł: Mięso i przetwory mięsne - Oznaczanie zawartości fosforu Abstrakt: Opisano sposób oznaczania zawartości fosforu ogólnego w mięsie i przetworach mięsnych (w tym drobiowych) oraz sposób obliczania zawartości fosforu dodanego w przetworach mięsnych i drobiowych. Podano zasadę metody, odczynniki oraz aparaturę. W załączniku A (informacyjnym) podano metodę identyfikacji ważniejszych związków fosforu.

PN-ISO 13730:1999
Tytuł: Mięso i przetwory mięsne - Oznaczanie zawartości fosforu całkowitego - Metoda spektrofotometryczna Abstrakt: Opisano spektrofotometryczną metodę oznaczania zawartości fosforu całkowitego w mięsie i przetworach mięsnych, łącznie z drobiem.

PN-ISO 2294:1999
Tytuł: Mięso i przetwory mięsne - Oznaczanie zawartości fosforu całkowitego (Metoda odwoławcza) Abstrakt: Opisano metodę polegającą na mineralizacji próbki kwasem siarkowym i azotowym, wytrąceniu fosforu jako fosfomolibdenianu chinoliny, wysuszeniu i zważeniu osadu. W rozdziale 10 opisano alternatywną metodę mineralizacji.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

11. Szczegóły 53,00 złKadm – GFAAS (metoda akredytowana w produktach spożywczych)
Symbol PN-EN 14084:2004
Cena 53,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-EN 14084:2004
Tytuł: Artykuły żywnościowe - Oznaczanie pierwiastków śladowych - Oznaczanie zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi i żelaza metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej (AAS) po mineralizacji mikrofalowej Abstrakt: Określono metodę oznaczania zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi i żelaza w artykułach żywnościowych metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej po mineralizacji mikrofalowej, która nie może być stosowana w odniesieniu do olejów, tłuszczów oraz innych produktów o bardzo wysokiej zawartości tłuszczu.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

12. Szczegóły 149,00 złKwasy tłuszczowe – udział procentowy składników
Symbol CLA/GC/3
Cena 149,00 zł
+ koszt oznaczania tłuszczu (44,00)
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-EN ISO 5508:1996
Tytuł: Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Analiza estrów metylowych kwasów tłuszczowych metodą chromatografii gazowej Abstrakt: Norma jest ogólnym przewodnikiem zastosowania chromatografii gazowej do oznaczania jakościowego i ilościowego składu mieszaniny estrów metylowych kwasów tłuszczowych przygotowanych zgodnie z PN-ISO 5509. Metoda nie jest odpowiednia dla polimerów kwasów tłuszczowych. Jako wyposażenie chromatografii gazowej wykorzystywane są kolumny pakowane i detektory płomieniowo-jonizacyjne.

PN-EN ISO 5509:2001
Tytuł: Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce - Przygotowanie estrów metylowych kwasów tłuszczowych Abstrakt: Określono metodę przygotowania estrów metylowych kwasów tłuszczowych. Podano metody przygotowania estrów metylowych kwasów tłuszczowych z olejów i tłuszczów roślinnych i zwierzęcych, kwasów tłuszczowych i mydeł. Określono trzy metody metylowania; metodę z zastosowaniem trifluorku boru, metodę z zastosowaniem wodorotlenku trimetylosulfonowego i metodę przeestryfikowania. Podano zasadę metody, zastosowanie, odczynniki, aparaturę, sposób przygotowywania próbki oraz procedurę.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

13. Szczegóły 15,00 złLiofilizacja pojedynczej próbki
Symbol CLA/OG/25
Cena 15,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura
Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

14. Szczegóły 30,00 złMiedź – FAAS (metoda akredytowana w produktach spożywczych)
Symbol PN-EN 14084:2004
Cena 30,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-EN 14084:2004
Tytuł: Artykuły żywnościowe - Oznaczanie pierwiastków śladowych - Oznaczanie zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi i żelaza metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej (AAS) po mineralizacji mikrofalowej Abstrakt: Określono metodę oznaczania zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi i żelaza w artykułach żywnościowych metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej po mineralizacji mikrofalowej, która nie może być stosowana w odniesieniu do olejów, tłuszczów oraz innych produktów o bardzo wysokiej zawartości tłuszczu.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

15. Szczegóły 26,00 złMineralizacja
Symbol CLA/ASA/11/2012 wersja 3 z dnia 05.11.2012 r.
Cena 26,00 zł
Opis metody badań ,
Szczegóły, literatura
Uwagi

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

16. Szczegóły 20,00 złOznaczanie białka, tłuszczu, wody, kolagenu i soli w mięsie (metoda akredytowana dla białka, tłuszczu i wody w mięsie i przetworach mięsnych)
Symbol PN-A-82109:2010
Cena 20,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

Analizator Mięsa FoodScan™
Prosty w użyciu FoodScan zapewnia szybką i dokładną analizę kluczowych wyróżników jakościowych takich jak tłuszcz, wilgotność, białko, sól i kolagen w czasie krótszym niż 1 minuta.

http://www.foss.pl/Solutions/ProductsDirect/FoodScanMeatAnalyser.aspx

PN-A-82109:2010
Mięso i przetwory mięsne
Oznaczanie zawartości tłuszczu, białka i wody
Metoda spektrometrii transmisyjnej w bliskiej podczerwieni (NIT) z wykorzystaniem kalibracji na sztucznych sieciach neuronowych (ANN).
Norma opisuje metode oznaczania zawartosci tłuszczu, białka i wody w mięsie surowym, farszach oraz przetworach mięsnych metodą spektrometrii transmisyjnej w bliskiej podczerwieni z wykorzystaniem kalibracji opracowanych z uzyciem matematycznego modelu sztucznych sieci neuronowych (ANN) oraz powiązanej z nimi bazy danych. Meoda ma zastosowanie do oznaczania:
białka w zakresie od 3,0% do 50%,
tłuszczu w zakresie od 0,1% do 86%,
wody w zakresie od 9,0% do 81%.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

17. Szczegóły 53,00 złOłów – GFAAS (metoda akredytowana w produktach spożywczych)
Symbol PN-EN 14084:2004
Cena 53,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-EN 14084:2004
Tytuł: Artykuły żywnościowe - Oznaczanie pierwiastków śladowych - Oznaczanie zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi i żelaza metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej (AAS) po mineralizacji mikrofalowej Abstrakt: Określono metodę oznaczania zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi i żelaza w artykułach żywnościowych metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej po mineralizacji mikrofalowej, która nie może być stosowana w odniesieniu do olejów, tłuszczów oraz innych produktów o bardzo wysokiej zawartości tłuszczu.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

18. Szczegóły 30,00 złPierwiastek – FAAS
Symbol CLA/ASA/2
Cena 30,00 zł
/w opisie próbki proszę podać symbol pierwiastka
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-A-86795:2002
Tytuł: Ryby i inne zwierzęta wodne oraz przetwory z nich otrzymywane - Oznaczanie zawartości miedzi metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej Abstrakt: Określono płomieniową i bezpłomieniową metodę absorpcyjnej spektrometrii atomowej do oznaczania zawartości miedzi w rybach i innych zwierzętach wodnych oraz przetworach z nich produkowanych. Ustalono zakresy stężeń miedzi preferujące celowość stosowania odpowiedniej metody. Przedstawiono wykaz niezbędnej do wykonania analizy aparatury, odczynników, opis czynności analitycznych, sposób obliczania wyniku i sporządzania sprawozdania z badań oraz metodę sprawdzania powtarzalności i odtwarzalności.

PN-A-86796:2002
Tytuł: Ryby i inne zwierzęta wodne oraz przetwory z nich otrzymywane - Oznaczanie zawartości cynku metodą płomieniowej absorpcyjnej spektrometrii atomowej Abstrakt: Opisano metodę oznaczania cynku w rybach i innych zwierzętach wodnych oraz w przetworach z nich produkowanych. Określono zakresy stężeń cynku w których metoda może być stosowana. Przedstawiono niezbędną do wykonania analizy aparaturę, wykaz odczynników, opisano czynności analityczne, sposób obliczania wyników i sporządzania sprawozdania z badań oraz metodę sprawdzenia powtarzalności i odtwarzalności metody.

PN-EN 1134:1999
Tytuł: Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie zawartości sodu, potasu, wapnia i magnezu metodą spektrometrii absorpcji atomowej (AAS) Abstrakt: Określono metody oznaczania zawartości sodu, potasu, wapnia i magnezu w sokach owocowych i warzywnych. Oznaczania wykonuje się za pomocą spektrometrii absorpcji atomowej. Ustalono sposób przygotowania próbki do badań. Opisano zasadę metody, wykonania oznaczań poszczególnych pierwiastków, obliczania i podawania wyników oraz protokół badania. W załącznikach, podano bibliografię dotyczącą metody (załącznik A) oraz wyniki obliczeń statystycznych dla poszczególnych pierwiastków uzyskanych na podstawie badań międzylaboratoryjnych (załącznik B).

PN-EN 14082:2004
Tytuł: Artykuły żywnościowe - Oznaczanie pierwiastków śladowych - Oznaczanie zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi, żelaza i chromu metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej (AAS) po mineralizacji suchej Abstrakt: Określono metodę oznaczania zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi, żelaza i chromu w artykułach żywnościowych metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej (AAS) po mineralizacji suchej w temperaturze 450 stopni C, stosowaną dla różnych rodzajów artykułów żywnościowych. Sprawdzono ją, z pozytywnym wynikiem, w badaniach międzylaboratoryjnych, z udziałem 16 laboratoriów. Do walidacji metody zastosowano artykuły żywnościowe takie, jak diety złożone, zboża, ryby, owoce, wątrobę i mleko.

PN-EN 14084:2004
Tytuł: Artykuły żywnościowe - Oznaczanie pierwiastków śladowych - Oznaczanie zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi i żelaza metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej (AAS) po mineralizacji mikrofalowej Abstrakt: Określono metodę oznaczania zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi i żelaza w artykułach żywnościowych metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej po mineralizacji mikrofalowej, która nie może być stosowana w odniesieniu do olejów, tłuszczów oraz innych produktów o bardzo wysokiej zawartości tłuszczu.

PN-EN ISO 6869:2002
Tytuł: Pasze - Oznaczanie zawartości wapnia, miedzi, żelaza, magnezu, manganu, potasu, sodu i cynku - Metoda absorpcyjnej spektrometrii atomowej Abstrakt: Podano metodę absorpcyjnej spektrometrii atomowej oznaczanie zawartości wapnia, miedzi, żelaza, magnezu, manganu, potasu, sodu i cynku we wszystkich paszach. Opisano zasadę metody, odczynniki, materiały, aparaturę, pobieranie i przygotowanie próbek, sposób postępowania, sposób obliczania wyników, precyzję (powtarzalność i odtwarzalność metody).

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

19. Szczegóły 53,00 złPierwiastek – GFAAS
Symbol CLA/ASA/3
Cena 53,00 zł
/w opisie próbki proszę podać symbol pierwiastka
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-A-86788:1993
Tytuł: Surowce i przetwory z ryb i innych zwierząt wodnych - Oznaczanie zawartości ołowiu metodą płomieniowej absorpcyjnej spektrometrii atomowej Abstrakt: Norma dotyczy próbek o zawartości ołowiu nie mniej niż 0,02 mikrogram/g. Zasada metody polega na zmineralizowaniu próbki, skompleksowaniu ołowiu przy pH=7,0-7,5, ekstrakcji do fazy organicznej ketonem metyloizobutylowym i oznaczeniu zawartości ołowiu metodą płomieniowej absorpcyjnej spektrometrii atomowej. Opisano 3 metody mineralizacji próbki. Zamieszczono rysunek - aparat Gorsucha do mineralizacji.

PN-EN 14082:2004
Tytuł: Artykuły żywnościowe - Oznaczanie pierwiastków śladowych - Oznaczanie zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi, żelaza i chromu metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej (AAS) po mineralizacji suchej Abstrakt: Określono metodę oznaczania zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi, żelaza i chromu w artykułach żywnościowych metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej (AAS) po mineralizacji suchej w temperaturze 450 stopni C, stosowaną dla różnych rodzajów artykułów żywnościowych. Sprawdzono ją, z pozytywnym wynikiem, w badaniach międzylaboratoryjnych, z udziałem 16 laboratoriów. Do walidacji metody zastosowano artykuły żywnościowe takie, jak diety złożone, zboża, ryby, owoce, wątrobę i mleko.

PN-EN 14084:2004
Tytuł: Artykuły żywnościowe - Oznaczanie pierwiastków śladowych - Oznaczanie zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi i żelaza metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej (AAS) po mineralizacji mikrofalowej Abstrakt: Określono metodę oznaczania zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi i żelaza w artykułach żywnościowych metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej po mineralizacji mikrofalowej, która nie może być stosowana w odniesieniu do olejów, tłuszczów oraz innych produktów o bardzo wysokiej zawartości tłuszczu.

PN-ISO 11047:2001
Tytuł: Jakość gleby - Oznaczanie kadmu, chromu, kobaltu, miedzi, ołowiu, manganu, niklu i cynku w ekstraktach gleby wodą królewską - Metody płomieniowej i elektrotermicznej absorpcyjnej spektrometrii atomowej Abstrakt: Podano oznaczanie kadmu, chromu, kobaltu, miedzi, ołowiu, manganu, niklu i cynku, w ekstraktach gleby kwasami (wodą królewską wg PN-ISO 11466), metodami płomieniowej AAS i kuwety grafitowej AAS (elektrotermiczną).

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

20. Szczegóły 55,00 złPierwiastek techniką ICP-MS
Symbol CLA/ESA/1, CLA/ESA/5
Cena 55,00 zł
/w opisie próbki proszę podać symbol pierwiastka
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-EN ISO 17294-2:2006
Tytuł: Jakość wody - Zastosowanie spektrometrii mas z plazmą wzbudzoną indukcyjnie (ICP-MS) - Część 2: Oznaczanie 62 pierwiastków. Abstrakt: W normie podano metodę oznaczania 62 pierwiastków w wodzie, ściekach, eluatach, mineralizatach. Dolna granica stosowalności dla większości pierwiastków znajduje się pomiędzy 0,1 mikkrograma na litr, a 1 mikrogramem na litr.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

21. Szczegóły 215,00 złPierwiastki (od 4 do 6) techniką ICP-MS [cena za wszystkie pierwiastki]
Symbol CLA/ESA/1, CLA/ESA/5
Cena 215,00 zł
/za wszystkie pierwiastki, w opisie próbki proszę podać symbole pierwiastków
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-EN ISO 17294-2:2006
Tytuł: Jakość wody - Zastosowanie spektrometrii mas z plazmą wzbudzoną indukcyjnie (ICP-MS) - Część 2: Oznaczanie 62 pierwiastków. Abstrakt: W normie podano metodę oznaczania 62 pierwiastków w wodzie, ściekach, eluatach, mineralizatach. Dolna granica stosowalności dla większości pierwiastków znajduje się pomiędzy 0,1 mikkrograma na litr, a 1 mikrogramem na litr.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

22. Szczegóły 376,00 złPierwiastki (od 7 do 10) techniką ICP-MS [cena za wszystkie pierwiastki]
Symbol CLA/ESA/1, CLA/ESA/5
Cena 376,00 zł
/za wszystkie pierwiastki, w opisie próbki proszę podać symbole pierwiastków
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-EN ISO 17294-2:2006
Tytuł: Jakość wody - Zastosowanie spektrometrii mas z plazmą wzbudzoną indukcyjnie (ICP-MS) - Część 2: Oznaczanie 62 pierwiastków. Abstrakt: W normie podano metodę oznaczania 62 pierwiastków w wodzie, ściekach, eluatach, mineralizatach. Dolna granica stosowalności dla większości pierwiastków znajduje się pomiędzy 0,1 mikkrograma na litr, a 1 mikrogramem na litr.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

23. Szczegóły 590,00 złPierwiastki (od 11 do 15) techniką ICP-MS [cena za wszystkie pierwiastki]
Symbol CLA/ESA/1, CLA/ESA/5
Cena 590,00 zł
/za wszystkie pierwiastki, w opisie próbki proszę podać symbole pierwiastków
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-EN ISO 17294-2:2006
Tytuł: Jakość wody - Zastosowanie spektrometrii mas z plazmą wzbudzoną indukcyjnie (ICP-MS) - Część 2: Oznaczanie 62 pierwiastków. Abstrakt: W normie podano metodę oznaczania 62 pierwiastków w wodzie, ściekach, eluatach, mineralizatach. Dolna granica stosowalności dla większości pierwiastków znajduje się pomiędzy 0,1 mikkrograma na litr, a 1 mikrogramem na litr.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

24. Szczegóły 858,00 złPierwiastki (powyżej 16) techniką ICP-MS [cena za wszystkie pierwiastki]
Symbol CLA/ESA/1, CLA/ESA/5
Cena 858,00 zł
/za wszystkie pierwiastki, w opisie próbki proszę podać symbole pierwiastków
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-EN ISO 17294-2:2006
Tytuł: Jakość wody - Zastosowanie spektrometrii mas z plazmą wzbudzoną indukcyjnie (ICP-MS) - Część 2: Oznaczanie 62 pierwiastków. Abstrakt: W normie podano metodę oznaczania 62 pierwiastków w wodzie, ściekach, eluatach, mineralizatach. Dolna granica stosowalności dla większości pierwiastków znajduje się pomiędzy 0,1 mikkrograma na litr, a 1 mikrogramem na litr.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

25. Szczegóły 29,00 złPopiół całkowity (metoda akredytowana w mięsie i przetworach mięsnych)
Symbol PN-ISO 936:2000
Cena 29,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-ISO 936:2000
Tytuł: Mięso i przetwory mięsne - Oznaczanie popiołu całkowitego Abstrakt: Opisano metodę oznaczania popiołu całkowitego we wszystkich rodzajach mięsa i przetworach mięsnych włączając drób. Zasadą metody jest suszenie, zwęglanie i następnie spopielanie w temperaturze (550+-25) stopni C. Po wystudzeniu oznacza się masę pozostałości.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

26. Szczegóły 34,00 złRtęć (metoda akredytowana w produktach spożywczych)
Symbol CLA/ASA/5/2013 wersja 4 z dnia 06.08.2013 r.
Cena 34,00 zł
Opis metody badań ,
Szczegóły, literatura

Analizator rtęci
Tytuł: Analizator rtęci Abstrakt: Automatyczny analizator rtęci AMA50

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

27. Szczegóły 55,00 złSól kuchenna metodą przeliczeniową
Symbol CLA/ASA/8
Cena 55,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura
Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

28. Szczegóły 41,00 złSól kuchenna metodą Volharda (metoda akredytowana w mięsie i przetworach mięsnych)
Symbol PN-ISO 1841-1:2002
Cena 41,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-ISO 1841-1:2002
Tytuł: Mięso i przetwory mięsne. Oznaczanie zawartości chlorków. Część 1: Metoda Volharda Abstrakt: Metoda oznaczania zawartości chlorków w mięsie, przetworach mięsnych i drobiowych o zawartości chlorku sodu równej 1,0% (m/m) lub większej. Metoda polega na ekstrakcji próbki gorącą wodą i strąceniu białek. Po przesączeniu i zakwaszeniu oraz dodaniu do ekstraktu nadmiaru roztworu azotanu srebra , jego nadmiar miareczkuje się roztworem tiocyjanianu potasu.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

29. Szczegóły 41,00 złSól kuchenna w mięsie i przetworach mięsnych metodą Mohra
Symbol CLA/PSO/26
Cena 41,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-A-82112:1973
Tytuł: Mięso i przetwory mięsne - Oznaczanie zawartości soli kuchennej Abstrakt: Norma obejmuje dwie metody oznaczania zawartości soli kuchennej metodą Volharda i metodą Mohra. Metoda Mohra polega na wyekstrahowaniu soli gorącą wodą, a następnie miareczkowaniu chlorków mianowanym roztworem azotanu srebra wobec wskaźnika - chromianu potasowego.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

30. Szczegóły 18,00 złSucha masa (metoda akredytowana w mięsie i przetworach mięsnych)
Symbol PN-ISO 1442:2000
Cena 18,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura
Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

31. Szczegóły 250,00 złTryptofan metodą HPLC
Symbol CLA/PLC/20
Cena 250,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

Analizator aminokwasów AAA 400, INGOS
Abstrakt: Przygotowaną próbę dozuje się na kolumnę analizatora aminokwasów, gdzie następuje rozdział. Poszczególne anality są derywatyzowane w reaktorze w barwne kompleksy aminowo-ninhydrynowe. Identyfikacja prowadzona jest przez detektor fotometryczny.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

32. Szczegóły 44,00 złTłuszcz wolny (metoda akredytowana w mięsie i przetworach mięsnych)
Symbol PN-ISO 1444:2000
Cena 44,00 zł
+ koszt liofilizacji (15,00)
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-ISO 1444:2000
Tytuł: Mięso i przetwory mięsne - Oznaczanie zawartości tłuszczu wolnego Abstrakt: Opisano ekstrakcyjną metodę oznaczania zawartości tłuszczu wolnego w mięsie i przetworach mięsnych. Zasadą metody jest ekstrakcja n-heksanem lub eterem naftowym wysuszonej pozostałości, usunięcie pozostałości rozpuszczalnika przez odparowanie, wysuszenie i zważenie wyekstrahowanego tłuszczu.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

33. Szczegóły 165,00 złWartość kaloryczna mięsa [na podstawie przeliczników po oznaczeniu: białka, tłuszczu, popiołu, wilgotności oraz węglowodanów z przeliczenia]
Symbol Rozp. MZ z dn. 25.07.2007 z późn. zm. (Dz. U. nr 137 poz. 967 z późn. zm.)
Cena 165,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

Rozp. MZ z dn. 25.07.2007 z późn. zm. Dz. U. nr 137 poz. 967 z późn. zm.)

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

34. Szczegóły 18,00 złWilgotność (metoda akredytowana w mięsie i przetworach mięsnych)
Symbol PN-ISO 1442:2000
Cena 18,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura
Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.

35. Szczegóły 30,00 złŻelazo – FAAS (metoda akredytowana w produktach spożywczych)
Symbol PN-EN 14084:2004
Cena 30,00 zł
Opis metody badań
Szczegóły, literatura

PN-EN 14084:2004
Tytuł: Artykuły żywnościowe - Oznaczanie pierwiastków śladowych - Oznaczanie zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi i żelaza metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej (AAS) po mineralizacji mikrofalowej Abstrakt: Określono metodę oznaczania zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi i żelaza w artykułach żywnościowych metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej po mineralizacji mikrofalowej, która nie może być stosowana w odniesieniu do olejów, tłuszczów oraz innych produktów o bardzo wysokiej zawartości tłuszczu.

Uwagi

W przypadku zlecenia większej ilości próbek lub badań istnieje możliwość udzielenia rabatu (10-20%). W przypadku, gdy wartość zleceń z 12 miesięcy (okres od 1 stycznia 2010 r.) przekroczy sumę 8000,00 zł udzielamy rabatu w wysokości do 10%.

Lista zleceńAby dodać zlecenie, oba pola muszą być wypełnione!
Przykłady: rodzaj badania: sok, opis próbki: sok-1 [naciśnij przycisk "zlecam"], sok-2 [naciśnij przycisk "zlecam"], wiśniowy [naciśnij przycisk "zlecam"], jabłkowy [naciśnij przycisk "zlecam"] itp.